Kuidas kõik alguse sai

Meeskonnast


Tere! Oleme Karaxi Progetiim, mis koosneb kahest liikmest - minust (olen Aksel, 11 aastane ning  käin Tartu Kivilinna Kooli 5.b klassis) ja sõbrast Kaarlist, kes on 12 aastane ning käib Luunja Keskkooli 6. klassis. Tööd juhendab ja aitab valmis saada minu isa.

Ideest lähemalt

Et osalesime eelmisel aastal ka Progetiigri konkursil, mõtlesime selgi korral osa võtta. Selle aasta teema on Maailmariik Eesti. HITSA Progetiigri konkursilehel oli esitatud küsimus "Kuidas viiksid Sina Eesti maailmakaardile?" See küsimus jäi meid kummitama... Panime pead kokku ja mõtlesime, mis selle aasta konkursile valmis meisterdada võiks. Kindel oli see, et teeme mobiiliäpi. Miks? Eelmise aasta konkursitööd oli huvitav teha ja õppisime selle tegemise käigus palju uusi asju juurde. Meile mõlemale meeldib nutiseadmetes huvitavalt aega veeta ja mobiiliäpi tegemine võimaldab seda veel rohkem ja lahedamal viisil teha.

Järsku tuli pähe mõte, et mida on Eestil sellist, mida võiks vaatamisväärsusteks lugeda. Nendel kohtadel või asjadel peaks ka ühine nimetus olema. Mina koos Kaarli ja oma isaga olime selles ühel nõul. Ühiseks nimetuseks pidi saama Eesti kõige-kõiged. Selliseid asju saaks turistidele väga huvitaval moel näidata. Eestil on juba olemas selline koht nagu "Puhkaeestis.ee portaal", mis näitab turistidele Eesti huvitavaid paiku, ehitisi ja loodusobjekte. Neid saab vaadata ka kaardi kujul, mis näitab kus mingi objekti asukoht on. Kahjuks pole selles keskkonnas kaardile tehtud mobiiliäppi. Otsustasime selle vea siis parandada.  Et asi päris kindel oleks, kohtus minu isa ka EAS turmismiinfosüsteemi koordinaatorite Raili Heina ja Katre Pukiga. Kohtumisel selgus, et ka nemad on selle peale mõelnud. Nendele meie idee väga meeldis ning hoiavad meile pöialt :).
Siis saigi asi otsustatud - teeme mobiiliäpi kaardirakenduse, mis tutvustab Eestimaa erinevaid vaatamisväärsusi ehk "Eestimaa kõige-kõigemad". Selle äpi kaudu on võimalik vaadata, kus asub Eestimaa kõige kõrgem puu, kõige suurem kivi jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar