Kujundusest


Pidasin oma isaga nõu, milliseid ikoone ja nuppe uues äpis kasutada võiks. Ilusad ja asjakohased nupud annavad tarkvara üldmuljele palju juurde. Kui suured peaksid ikoonid mobiilis olema? Mobiilides kasutatakse tavaliselt ruudukujulisi ikoone, suuruseks kas 64 või 72 px.  Praegused nupud on sellised:








Tagasi nupp.



Otsingu nupp.








Avalehele minemise (kodu) nupp.



Logost


Mõtlesin ka Karaxi logo peale. Alguses proovisin teha logo Paintis, aga seal ei saanud valmistehtud pildi suurust reguleerida. Siis soovitas mu isa logo tegemiseks Pixlr programmi. Seda pole vaja arvutisse installeerida ning saab ükskõik millisest arvutist kohe kasutama hakata. Kujundusprogrammid on eelkõige mõeldud olukordadeks, kui algmaterjal on olemas ja seda on vaja muuta. Karaxi logol mingit põhja pole, GIMP 2 või Pixlr võimalustest jääb sellisel juhul väheseks. Proovisin neid mõlemaid, kuid sujuvat kaarjoont polnud nendes võimalik teha. Mis mul muud üle jäi,  kui pöördusin vana hea Painti juurde tagasi.

Ekraaniresolutsioon

Mobiiltelefonid on aastatega väga palju muutunud. Nad on muutunud suuremaks ning resolutsioon tihedamaks. Tutvusin kõige populaarsemate ekraani resolutsioonidega https://deviceatlas.com/blog/most-popular-smartphone-screen-resolutions-2015. Riikidena on see nii erinev, et seda ei saa meie äpile aluseks võtta. Kuna Kaarel tegeleb eelkõige äpi programmeerimisega otsustasime võtta aluseks just ekraaniresolutsiooni 480 X 800px.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar