Punktide sisestamine



Et kaardirakendust tegema hakata, tuli meil geograafilised punktid üles märkida. Kohtasime kahesugust koordinaatide esitlusviisi. Näiteks Ehalkivi koordinaate võib esitada kahte moodi: 59°32'59''N 26°35'15''E  või 59.549722, 26.587500. Mõlemad annavad sama tulemuse välja. Nagu näha, ei piisa ainult kraadide, minutite ja sekundite eemaldamisest, sest iga kraad on 360 kraadisel ringil jagatud 60 minutiks ja iga minut 60 sekundiks. Teised punktid on teisendatud juba kümnendsüsteemi. Kümendsüsteemi teisendatud koordinaadid sobisid meile paremini. Nende teisendamiseks kasutasime sellist lehekülge.
Avastasime veel, et kõik geograafilised punktid ei lange täpselt kokku. Nimelt on Google aluskaardil osade objektide koordinaadid juba sisse kantud. Meie hangitud koordinaadid nendega täpselt ei ühti. Näiteks Ehalkivi erinevus on umbes 10 meetrit. Meil tekkis küsimus, kummad koordinaadid siis ikkagi õiged on. Võimalik, et Ehalkivi koordinaat on võetud kivi kõrval seistes, mitte peal olles ning sellest see vahe tekkinud on. 


Aasta viimased päevad

Koolivaheaeg on kulgenud väga asjalikult. Saime üle pika aja kokku ning otsustasime äpi lõpuni valmis teha. Kooliajal on meil järjest raskem ühiseid aegu leida.  Panime paberile ka äpi struktuuri ehk millised on skriinid ning kuidas hakkab nuppude paigutus olema. Momendil on valikus  17 geograafilist punkti, mida soovime kaardile kuvada. Otsustasime, et teeme äpile väikese alajaotuse, et „kõige-kõigesid“ parem üles leida oleks. Need on järgmised: äärepunktid, loodusobjektid ning ehitised.  Nimekirja kanname ListPickerite  abil.
Tegime koos väikese demo, kus proovisime enda asukohta kaardile kuvada. See töötab GPS abil. Teine võimalus on ka, kuid selleks tuleb kasutada Google kontot. GPS tundus meile parem variant, sest kõigil ei pruugi Google kontot üldse olla ning privaatsuse mõttes tundus esimene lahendus meile parem. Alguses äppi tööle pannes tundus, et GPS ei taha toimida. Kui me maja koordinaadid ära salvestasime siis programm leidis õige maja üles küll.  Seoses sellegega tekkis ka väike kahtlus, et äkki ta ikkagi ei tööta, sest maja andmed jäid sisse. Järgmine päev sai seda programmijuppi veel katsetatud Tartu teises otsas, kus tänava salvestused ei seganud. Kahtlused olid asjatud.

Äpi jälgitavus


Isa rääkis veel ühest võimalusest, kuidas me äpi linkide vajutamist kontrollida saame. Heal juhul saame ainult aimu, kui palju on programmi tõmmatud. Vähem oluline pole ka teada, kui palju meie geograafilistel punktide käidud on. Selleks on vaja registreerida igale punktile oma lühilink, mis tuleb pika avaliku aadressiga ära siduda. Lühikese aadressi klikkimine on meile nähtav ning selliselt saamegi enda geograafiliste punktide üle arvestust pidada. Selleks hakkame kasutame Google URL Shortenere

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar